ابزار رایگان وبلاگ

تکامل نظریه کشاورز شدن انسان بر اساس یافته‌های جدید در ایران
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

 معمایی که هنوز پاسخ قطعی نیافته

با این همه دانشمندان هنوز دلیلی برای اشاعه همزمان ایده کشاورزی و استفاده از وسایل خانگی مشابه در مناطقی نسبتا دور از هم ندارند. فرضیات آنها این است که یا همزمان انسان‌های مناطق مختلف هلال مستقلا به ایده مشترکی رسیده‌اند یا مهاجرت‌ها و جابه‌جایی آنها مناطق گسترده‌ای را شامل می‌شده و ایده کشاورزی را هم با خود منتقل کرده‌اند یا صرفا بذر گیاهان میان انسان‌های مناطق مختلف دست به دست شده است.

برآوردها نشان می‌دهند که دورانی نزدیک به ۱۲ هزار سال پیش زمانی مناسب برای انقلابی تند در تاریخ بشریت بوده که البته بعدا روندی کند و تدریجی به خود گرفته است. در ابتدا انسان‌ها صرفا غلات وحشی و برخی حبوبات را برای مصارف غذایی جمع‌آوری می‌کردند. اما برخی از گونه‌های این غلات به تدریج از بین رفته‌اند تا حدود ۹۸۰۰ سال پیش که انسان غلات، به ویژه نوعی از گندم با عنوان علمی Triticum dicoccum را "اهلی" کرد و به جمع‌کردن و انبار بذر آنها روی آورد. این نوع گندم در ایران به عنوان "گندم دودانه" شناخته می‌شود. نشانه‌ها و علائمی وجود دارند که از کاشت سامانمند غلات توسط انسان و تلاش او برای افزایش محصول حکایت می‌کنند و این آغاز دوره کشاورزی مدیریت‌شده توسط بشر است.

به این ترتیب به تدریج پازل‌های تصویری در حال تکمیل‌شدن است که نشان می‌دهد چگونه از انسان شکارچی و جمع‌کننده دانه‌ها ومحصولات وحشی طبیعت کشاورزانی اسکان‌یافته پدید آمد. به ویژه مناطق اسطوره‌ای همچون "گوبکلی تپه" در جنوب غربی ترکیه، با دوائر سنگی‌‌اشان در این کشف و دریافت دانشمندان نقش عمده‌ای داشته‌اند. در این مناطق گروه‌های پراکنده‌ای از انسان‌ها از صدها کیلومتر دورتر گرد آمده و به تدریج هویت مشترکی را شکل داده‌اند. شاید آنها ایده‌های جدید خود را در همین گردهمایی‌ها ردوبدل کرده‌اند. کلاوس اشمیت، باستانشناسی که در حفاری گوبکلی تپه شرکت داشته، بر این نظراست که انسان‌ها در ۱۱۵۰۰ سال پیش در جشن گوبکلی تپه و جشن‌های مشابه از غلات وحشی جمع‌آوری شده آبجو نیز تهیه می‌کرده‌اند.


Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان